Какво представлява Серапептазата?

Серапептазата или SerraEzyme е естествен протеолитичен ензим, изолиран от микроорганизма Serratia E15. Serrapeptase се намира в организмите на копринените буби и се извлича и обработва чрез ферментация. Хистологичните изследвания сочат, че серапептазата притежава мощни противовъзпалителни свойства. В продължение на три десетилетия Serrapeptase се използва в Европа и Азия за контролиране на възпаленията, болката и излишната секреция на слуз.  Серапептаза има способността да смила мъртвите тъкани, кисти, кръвни съсиреци и артериална плака. По този начин разширените вени се свиват и намаляват. Серапептазата още се нарича серопептидаза или сератиопептидаза.

Немският специалист и доктор Hans Nieper е използвал серапептаза за лечение на артериални запушвания. При хранене се класифицира като метаболитен, протеолетичен или системен ензим. Ако се приема на гладно може да  попадне директно в кръвопотока и да достигне до различните части на тялото.

Как действа Серапептаза на капсули?

Серапептаза (Serrapeptase) от Doctor's Best има силно противовъзпалително действие върху организма. Използва се при отоци, травми и мускулни болки. Серапептаза на капсули действа върху цялата гама възпалителни заболявания. Има подобни свойства с тези на ибупрофен, салицилати и нестероидни противовъзпалителни средства, но за разлика от тях е напълно натурална и не вреди по никакъв начин на организма.

Благодарение на мощните си противовъзпалителни свойства Serrapeptase действа благоприятно на хората, които страдат от синузит. Помага за секретирането на слуз и по този начин облекчава синузита. Серапептазата от Doctor's Best може да помогне при възпаления на гърлото, носа, носоглътката, заболявания на ушите и подуване на челюстта. Други положителни свойства на серапептазата са, че помага при сърдечни заболявания, като разгражда мъртвите тъканите. Това възпрепятства образуване на кисти и атероматозни плаки.

Какво трябва да знаем когато избираме кой продукт Серапептаза да закупим?

Изключително важно освен цената и произхода на Серапептазата, която купуваме е съдържанието в една капсула. Важно е да знаем, че мерителната единица за съдържание на ензими не е както при останалите хранителни добавки mg (милиграм), a IU (единици). Дневната доза серапептаза е 120 000 единици, така че купувайки продукт със съдържание 40 000 единици серапептаза ензим ще ви позволи с 3 капсули дневно да задоволите дневните потребности от serrapeptase. От друга страна ако закупите продукт със съдържание 20 000 единици serrapeptase в капсула ще имате нужда от цели 6 капсули дневно, което прави приемът освен по - неудобен и на по-висока цена. Хранителната добавка Серапептаза на Doctor's Best е с най-добра за серапептаза цена на българския пазар.