Кверцетинът е един от най-мощните биофлавоноиди. Той се смята за най-високо антиалергичния флавоноид. Има мощно противовъзпалително действие, което защитава дихателните пътища и храносмилателната система, както и целия организъм от инфекции и възпаления. Кверцетин спира въздействието на свободните радикали. Кверцетин се съдържа естествено в цитрусите. Най-важното качество на биофлавоноидите и специално на кверцетина е неговият силен антиоксидантен ефект. Той попада в редиците на най-силните и ефективни антиоксиданти. Укрепва клетъчните стени и по този начин регулира хистамина в човешкия организъм, което пък от своя страна е от първостепенно значение за дейността на имунната система. Следователно кверцетин е мощен антиалерген. Кверцетин се съчетава много добре с витамини от групата С и В, както и с бромелаин. В съчетание с тях оказва изключително благотворно влияние върху имунната защита. Понижава стреса и умората и успокоява нервната система. Пречи на раковите клетки да се размножават. Доказано е, че хората, приемащи кверцетин, са заплашени от далеч по-малък риск от инфаркти и инсулти, както и от образуване на тромби.


Бромелаинът представлява протеолитичен ензим с растителен произход, който разгражда белтъците в организма. Спомага ефективните храносмилателни процеси на протеини в стомаха, както и разграждането на белтъци в кръвния поток. Повишава имунната система и се усвоява много добре. Има способността да прочиства кръвоносните съдове. Освен това Бромелаинът спомага възстановяването на мускулите след активно натоварване, като понижава мускулната треска. Действа добре и в алкална, и в киселинна среда. В естествен вид в природата бромелаин се открива в ананаса. Бромелаинът подобрява усвояването на кверцетин в организма.