Против артрит и артроза
Подпомага регенерирането на клетките на черния дроб
Заздравява клетките на съединителната тъкан
При болки в ставите
Против депресии

За детоксикация

Има диуретичен ефект

 


SAM-E(S-adenosylmethionine) е открит през 1952 година и от тогава е една от най-популярните хранителни добавки на пазара. В Европа се използва широко за лечение на депресии, артрит и чернодробни заболявания. Това не е растите

лен препарат, хормон, витамин или някакво хранително вещество, това е стабилизирана синтетична форма на S-аденозилметион

ин – вещество, което се произвежда в организма на всички животни и хора. В човешкото тяло се образува, когато аминокиселината Л-метионин взаимодейства с аденозин трифосфат (АТФ), основният източник на енергия за клетките в човешкият организъм.

В днешно време този продукт е една от малкото биологично активни добавки, която съчетава в себе си преимуществата на няколко хранителни вещества в едно.

SAM-E директно си взаимодейства с витамините Б12, Б6 и Б9 (фолиева киселина). Когато приемате SAM-E важно да си набавяте и тези витамини, за да засилите процеса на регенерация и детоксикация на целия организъм.

SAM-E на Doctor's Best оказва благоприятно влияние при множествена склероза, тъй като способства възстановяването на миелиновата обвивка на нервите, която се разрушава при това заболяване. Подпомага производството на допамин и помага при болест на Паркинсон. Има положителен ефект при хепатит и чернодробна цироза, подобрява показателите и функциите на черния дроб, покачва обмена на естроген в черния дроб у жените. SAM-E Doctor's Best 400 mg 30 таблетки способства възстановяването структурата на клетките на черния дроб и нервните тъкани, елиминира негативното действие на токсичните вещества. Препоръчва се употребата на този продукт при остри и хронични заболявания на черния дроб, протичащи със синдром на чернодробна холестаза, лекарствен хепатит, алкохолна болест на черния дроб, стеатоза, фиброза, цироза, остра чернодробна недостатъчност. при чернодробни поражения – токсични, алкохолни, вирусни, лекарствени, циротични, прециротични състояния, енцефалопатия, чернодробна недостатъчност. Подходящ е при хронични заболявания и интоксикации, при честа злоупотреба със спиртни напитки.

Възпрепятства появата на махмурлук, увеличава производството на глутатион. Благодарение на изразените антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. S-Аденозилметионин стопира разрушаването на тъканите на ставите и способства за тяхната репарация. Понижава усещането за болка. Препоръчва се при артрит и артроза.

Оказва благотворно влияние при фибромиалгия и хронична умора, при депресивен и абстинентен синдром. SAM-E 400 mg 30 таблетки на Doctor' s Best помага за преодоляване на меланхоличното настроение и поддържа производството на здрава съединителна тъкан, възпрепятства процесите на стареене и подобрява структурно ДНК., депресия, в това число съпровождаща се с различни соматични заболявания. Подобрява настроението, нормализира съня, възстановява работоспособността при хора, регулярно употребяващи алкохол. САМ-Е има детоксикиращи, регенериращи и антиоксидантни свойства и защитава нервните клетки от отрицателното въздействие на свободните радикали и токсичните вещества в организма.