Най–важните функции на калция в човешкия организъм са свързани с кръвосъсирването, провеждането на нервни импулси, мускулните съкращения, изграждането на костната тъкан.

Калций Комплекс от Doctor's Best доставя ключови костни хранителни вещества във възможно най-биодостъпните им форми. Този продукт включва органичен калций с естествени костни растежни фактори, витамин Ц, който подпомага образуването на костната мат рица, витамините Д и К, които са от решаващо значение за калцификацията на матрицата, заедно с Магнезий, Калий, Цинк, Мед, Манган и Бор.
Като хранителна добавка Calcium Bone Maker Complex от Doctor`s Best има широк спектър от съставки за здрави кости, оптимизиран е да осигури безопасно и ефективно усвояване на калций, без да съдържа магнезиев оксид или други съставки, които се абсорбират трудно и подобрява скелетното, мускулното и общото състояние на тялото.

Как действа Калций Комплекс на Doctor's Best?

Calcium Bone Maker Complex способства за формирането на човешкия скелет, влияе на процесите на съсирване на кръвта и обмена на вода, нормализира въглехидратния обмен и обмена на натриевия хлорид. Спомага за регулиране мускулните съкращения и секретирането на хормони. Също така понижава нивото на проницаемост на стените на съдовете и има противовъзпалителни свойства. Помага при нарушения на киселинно-алкалния баланс в организма и има незаменимото качество да подпомага сърдечно-съдовото здраве. Този продукт помага за растежа и поддържане здравето на костите, предотвратява развитието на остеопороза, а това става благодарение на присъствието на Витамин Д в състава на препарата, който подобрява усвояването на Калций.
Също така Calcium Bone Maker на Doctor`s Best предотвратява развитието на рак на дебелото черво, простатата и яйчниците. Възпрепятства отслабване на костната структура при дефицит на Калций, запълва костите и ги укрепва. Също така приемът на продукта помага за спиране на разстройствата на имунните функции, предотвратява развитието на болести като ревматизъм, дерматит и други епидермални проблеми,също така помага и при възрастните жени, при които се намалява усвояването на калций от храносмилателния тракт и изпитват тежък дефицит на този елемент. Този продукт подпомага възбуждането на скелетните мускули, регулира тяхното съкращаване и отпускане, като в това число влияе положително и върху гладкия сърдечен мускул.

Не съдържа ГМО. Не съдържа Глутен. Подходящ за вегани.