Какво знаем за Серапептаза?

 

Серапептаза е протеолитичен ензим, който се произвежда от бактерията Serratia и живее в червата на копринената буба. След като излезе от пашкула си се получава ензим, който разлага обвивката, която е доста твърда. Този имунологично активен ензим е напълно свързан с алфа 2 макроглобулин в биологични течности. От направените изследвания се вижда, че този ензим има мощни антивъзпалителни ефекти.

Патентованото ентерично покритие ново поколение Serrateric TM позволява на вегетарианските капсули да се разтварят чак в червата и да се усвояват по-добре.
Серапептаза 120 000 единици е хранителна добавка, която доставя необходимия дневен прием от ензима само в една капсула.

Как действа Серапепептаза 120 000 IU X 90 капсули?

  • Серапептаза от Doctor's Best притежава силен антивъзпалителен ефект. Също така се използва за понижаване и облекчаване на острата и хронична болка, както и за елиминиране на подуването. Отстранява неприятната болка в мускулите и ставите след физически натоварвания и претоварвания. Много успешно се прилага върху възпалителните процеси в гърлото, носа и ушите. Има изключително търсене като продукт, тъй като много лесно намалява болката. Това е така,защото той блокира освобождаването на причинителите й от възпалените тъкани.
  • Заради противовъзпалителните свойства, оказва положителен ефект на хора, които страдат от хроничен синузит. При тях се отделя много секрет, заради удебелението на ностните кухини. В тези случай секретите в кухината се отделят значително повече като се и сгъстяват допълнително. Това сгъстяване от своя страна възпрепятства на секрета да освобождава свободно. Серапептаза помага за намаляването на визкозитета на секретите като действа за по-доброто отстраняване на бронхопулмонални секрети. Също така има има способност да разгражда мъртвата тъкан, да освобождава кръвоносните съдове от плаки, разгражда кръвни съсиреци и кисти, като по този начин спомага за регулиране на кръвното налягане и сърдечната дейност. Серапептазата може да разгради тромбите, фиброзните слоеве, които изграждат атероматозната плака и кистите.

Не съдържа ГМО. Не съдържа глутен. Подходящ за вегани.